Artikler

Vis filtrering

53 resultater

Type artikkel
Velg område
53 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. World Expression Forum: -Dette gleder jeg meg til

  – I arbeidet med årets Wexfo har vi vært opptatt av å ta tak i flere av de virkelig vanskelige og aktuelle debattene – og dette blir to dager der vi både kan få ny kunnskap om ytringsfrihet og mediefrihet, men der vi også skal bryne oss med uenighet og diskutere løsninger. Det sier Veslemøy Østrem som har ledet programkomiteen i Wexfo to år på rad.

 2. Sett Julian Assange fri!

  Siste og avgjørende høring i saken om utlevering av varsleren og publisisten Julian Assange til USA finner sted i britisk høyesterett i London 20.-21. februar. I USA er Assange siktet etter spionasjeloven (Espionage Act) og risikerer 175 års fengsel. En utlevering og fengselsstraff kan få svært alvorlige konsekvenser for pressefriheten verden over, i en tid der ytringsfriheten allerede er under sterkt press.

 3. Norge topper pressefrihetsindeksen i en verden hvor pressefriheten går feil vei

  For syvende gang på rad befinner Norge seg på toppen av pressefrihetsindeksen til Reporters Witout Boarders. – Selv om vi kan glede oss over plasseringen vet vi at det forplikter og at det knapt har vært viktigere å jobbe aktivt for å sikre pressefrihet. Situasjonen i Ukraina som er kommet så tett innpå oss som bor i Europa viser hvordan pressefriheten trues, sier MBLs adm. dir. Randi S. Øgrey.

 4. Frokostmøte: Ytringsfrihet i arbeidslivet?

  Ytringsfrihetskommisjonen har lagt fram sin rapport – og konkluderer med at ytringsfriheten i arbeidslivet ofte svikter. Har kommisjonen rett – og hvor ille står det til? Tar myndighetene og partene i arbeidslivet ansvar for å sikre arbeidstakeres ytringsfrihet? Og hvordan står det til med ytringsfriheten i mediebransjen? Fredag 3. februar er det klart for debatt rundt spørsmålene i Pressens hus.

 5. Viktig INMA-støtte til den fire presse i Ukraina

  International News Media Association (INMA) går inn som partner i Ukrainian Media Fund med et stipendprogram for å støtte ukrainske utgivere i kjølvannet av krigen med Russland. -Dette er etterspurt og viktig bistand i den fasen ukrainske medier vil møte fremover, sier MBLs adm. dir. Randi. S. Øgrey.