Konstruktivt møte med tech-gigantene

Publisert

-Vi ser for oss et partssammensatt samarbeid mellom bransjen og tech-plattformene, hvor vi sammen utforsker muligheten for hvitlisting med utgangspunkt i modellen for vårt presseetiske system, sier Øgrey i en kommentar til dagens dialogmøte i kulturdepartementet.

-Dette var et viktig møte, som vi er glad for at kulturministeren tok initiativ til. En samlet bransje er opptatt av at innhold fra redaktørstyrte medier skal kunne distribueres til brukerne uten hindringer. Vårt utgangspunkt er at tech-plattformene kan anerkjenne at dette er innhold fra redaktørstyrte medier som følger det norske presseetiske systemet, sier MBLs adm.dir. Randi S. Øgrey.

På initiativ fra kulturminister Anette Trettebergstuen møtte i dag MBL, sammen med Norsk Redaktørforening, Presseforbundet, Norsk Journalistlag, NRK, Schibsted, Amedia og Polaris Media representanter for Google og Meta (Facebook) hos kulturministeren. Medietilsynet og Abelia var også til stede. Utgangspunktet for møtet var at mediebransjen opplever at tech-plattformene fjerner eller hindrer publisering av redaktørstyrt innhold.

Kulturministeren la vekt på at det handler om å verne ytringsfriheten og pressefriheten, og pekte på at Norge gjennom det medieetiske systemet har gode forutsetninger for å finne en løsning for redaktørstyrt innhold som publiseres på plattformene.

-Vi ser for oss et partssammensatt samarbeid mellom bransjen og tech-plattformene, hvor vi sammen utforsker muligheten for hvitlisting med utgangspunkt i modellen for vårt presseetiske system, sier Øgrey.

Medier24: Kulturministeren meklet mellom norske medier og tech-gigantene: – De redaktørstyrte mediene må slutte å sensureres

Kampanje: Trettebergstuen skal mekle mellom tech-giganter og Medie-Norge