Viktig INMA-støtte til den fire presse i Ukraina

Publisert

MBLs Randi S. Øgrey og Joanna Krawczyk, lederen i Gazeta Wyborcza Foundation.

International News Media Association (INMA) går inn som partner i Ukrainian Media Fund med et stipendprogram for å støtte ukrainske utgivere i kjølvannet av krigen med Russland. -Dette er etterspurt og viktig bistand i den fasen ukrainske medier vil møte fremover, sier MBLs adm. dir. Randi. S. Øgrey.

Ukrainian Media Fund er grunnlagt av de nordiske utgiverorganisasjonene samt Tidningsutgivarna, Bonnier News og polska Gazeta Wyborcza Foundation.

-For oss som er involvert i dette arbeidet, er det en langsiktig satsing som så langt har fokusert på å gi ukrainske journalister og utgivere ressurser i form av penger og verne- og arbeidsutstyr, sier Øgrey. -Men neste fase er allerede under forberedelse hvor vi skal bidra til å bygge frie og uavhengige medier i landet så snart den akutte fasen av krigen er over. I det arbeidet er støtten fra INMA svært velkommen, sier hun.

INMA vil tilby utvalgte lokale nyhetsmediebedrifter i det krigsherjede Ukraina et ettårig organisasjonsmedlemskap inkludert tilgang til livestream og on-demand opplæringsmesterklasser og webinarer designet for å øke publikumsutvikling, digital annonsering, innovasjon i nyhetsrom, dataanalyse og produkt.

Les også INMA supports Ukrainian media with scolarship initiative