40 nyetablerte skoleaviser på to måneder

Publisert

-Målet vårt er å introdusere elever for journalistikk, kritisk tenkning og hvordan man lager redaksjonelt innhold, sier prosjektleder i Mediekompasset/MBL Veslemøy Rysstad. Foto. Caroline Roka.

I løpet av årets to måneder er det lansert 40 nye skoleaviser. På landsbasis nærmer det seg nå 500 aktive skoleaviser som alle bruker Mediekompassets plattform. -Målet vårt er å introdusere elever for journalistikk, kritisk tenkning og hvordan man lager redaksjonelt innhold. Derfor er det moro at flere og flere nå velger å lage egne skoleaviser, sier prosjektleder i Mediekompasset Veslemøy Rysstad.

Skoleaviser.no er en tjeneste som lar skoleelever inspirere hverandre og bli inspirert av det andre skoler får til med sine skoleaviser rundt om i landet. Alle skoler som er med får sin egen avis med eget domene. Tjenesten er tilrettelagt og utviklet av det norske utviklerselskapet Innocode.

-Tallene overrasker oss litt i positiv forstand, vi trodde vi hadde nådd et makspunkt da vi passerte 400 aktive skoleaviser, sier Rysstad.

Skoleaviser.no hadde 261 000 brukere i fjor og fordeler seg på skoler over hele landet. De tre største basert på antall artikler og antallet sidevisninger befinner seg i Bergen, Arendal og Lillestrøm (Pulsen på Bergen, Nedenes skoleavis og Kjellervollanytt). Tjenesten legger vekt på det journalistiske arbeidet med å lage avis, og verktøyet er enkelt å bruke fra både mobil og PC. Tjenesten finnes også som gratis app.