I dag starter nasjonal avisuke

Publisert

Prosjektleder for Mediekompasset Veslemøy Rysstad.

Denne uka jobber elever på 524 skoler over hele landet med journalistikk og medier. Nasjonal avisuke er en fellesdugnad hvor 135 lokalaviser samarbeider med MBLs Mediekompasset om undervisningsopplegg som skal bidra til at barn og unge får kjennskap til og kunnskap om norske aviser.

- For flere og flere av elevene er nasjonal avisuke første, og eneste møte med redaktørstyrte aviser. De siste årene erfarer vi at lærere både benytter nettaviser og papiraviser om hverandre i forbindelse med avisuke, og vi er spesielt fornøyde med at vi nå har så gode digitale tilbud til en yngre og visuell orientert generasjon, sier prosjektleder Veslemøy Rysstad i Mediekompasset. 

- Vi er bindeledd mellom skoler og mediehus og står for utvikling av læringsressursene tilpasset skolenes kompetanseplaner på 4. 6, og 9. trinn, et opplegg vi har gjennomført i skolen i 26 år, sier hun.  

Mediekompasset har også gratis elevressurser til flere klassetrinn som er løpende gjennom skoleåret slik som skoleaviser.no, medielabben.no, avistegning.no og omfattende ressurser i forbindelse med stortingsvalg og lokalvalg.