Venstres alternative statsbudsjett: Gjeninnfører plattformnøytralt momsfritak

Publisert

Venstres mediepolitiske talsperson på Stortinget Grunde Almedal. Foto: Stortinget.

- Venstre følger opp sitt tydelige standpunkt og legger inn 250 millioner kr til plattformnøytralt momsfritak i sitt alternative budsjett. Det er svært positivt, sier MBLs adm. dir. Randi S. Øgrey.

- Både momsfritaket  og pressestøtten er helt avgjørende for å sikre medienes rolle i en tid hvor redaktørstyrte medier er viktigere enn noensinne. Derfor er det svært positivt at Venstre så tydelig slår fast viktigheten av momsfritaket og igjen vil gjøre det plattformnøytralt, sier hun.

Regjeringen avviklet momsfritaket for elektroniske nyhetsnyhetstjenester i form av levende bilder og lyd ved årsskiftet, noe en samlet bransje har reagert på. 

- Vi opplever bred støtte til målet om et plattformnøytralt fritak blant politikere og kulturministeren har også vært tydelig på at hun fortsetter kampen forbi dette budsjettet. Partiene på Stortinget må nå bidra til at vi kommer nærmere målet. Venstre sitt alternative budsjett er et klart eksempel til etterfølgelse, sier Øgrey.

Svalbardtillegg

Venstre foreslår også å opprette et Svalbard-tillegg i sitt alternative statsbudsjett med to millioner kroner i ekstra støtte til Svalbardposten.