Stort engasjement rundt "Vis med avis"

Publisert

Ivrige 7. klassinger fra Frol barneskole i Levanger har fulgt med i både Trønder-Avisa og avisa Innherred. Foto: Geir Ole Nilsen - lærer/avd.leder ved Frol barneskole.

For 30. gang i Trøndelag nord og 27. gang i Trøndelag sør arrangerer Mediekompasset kunnskapskonkurransen Vis med Avis på vegne av Trøndelagsavisene. Om lag 2.100 elever på 7. trinn, fra 70 skoler i Midt-Norge stilte til start i fjor høst og konkurransen fortsetter med del to i februar.

Vis med avis er en aktuell quiz for 7. trinn som foregår i tre runder i løpet av skoleåret og er basert på spørsmål fra det lokale nyhetsbildet. 12 aviser er med på opplegget og bidrar med aviser til elevene; Adresseavisen, Arbeidets Rett, Bladet, Fosna-Folket, Hitra-Frøya, Innherred, Namdalsavisa, Opp, Sør-Trøndelag, Trønder-Avisa, Trønderbladet og Ytringen.

Elevene leser lokalaviser og må i tillegg følge med i både det nasjonale og internasjonale mediebildet under konkurransen for å få en god score i kunnskapskonkurransen fra Mediekompasset. Premien for vinnerklassene er kr 2500,- til skolekassa.

-Tilbakemeldinger fra lærere og iveren jeg opplever i klasserommene gjør at det virkelig er meningsfullt å arrangere denne konkurransen, sier Mediekompassets skolekonsulent, Steinar Husbyn. – Det er vanlig å få tilbakemelding fra lærere som sier at elevene savner avisene når konkurransen er over, og da tenker jeg vi har sådd et frø om at det er spennende å følge med på nyheter i lokalavisen, sier han.