Innovasjonshindrende momsfritak

Publisert

-Det er bra at man skal arbeide videre med avgrensingen. Da er det helt nødvendig at de innspillene bransjen har kommet med tas hensyn til i det videre arbeidet, sier MBLs fagsjef for næringspolitikk Bjørn Wisted.

Mva-fritaket for tidsskrifter trådte i kraft 1. juli. I dag kom forskriften. -Mva-fritaket er vi glad for, men det er skuffende at de kravene forskriften stiller i praksis vil bety 'papirpublisering' på nett og vil være innovasjonshindrende, sier MBLs fagsjef Bjørn Wisted.

-Når det er sagt er det positivt at finansminister Siv Jensen sier at regjeringen ønsker å fremme innovasjon, og vil sikre at regelverket ikke er begrensende for den digitale utviklingen. Det er derfor bra at man skal arbeide videre med avgrensingen. Da er det helt nødvendig at de innspillene bransjen har kommet med tas hensyn til i det videre arbeidet, sier Wisted.

Forskriften som kom i dag definerer elektronisk tidsskrift som en periodisk publikasjon med minst to og maksimalt 51 nummer i året. Det åpnes for forhåndspublisering av to enkeltartikler per uke, og til en viss grad for bruk av funksjonalitet som lyd og levende bilder. Det stilles ikke krav om at det må foreligge en trykt utgave av det elektroniske tidsskriftet.

Finansdepartementet skal arbeide videre med mål om å finne en avgrensning som i større grad åpner for å utnytte mulighetene som ligger i digital publisering og konkludere senest innen utgangen av året.

-Dersom fritaket skal ha den effekt finansministeren etterlyser må forskriften utformes slik at den står seg holdt opp mot den teknologiske utviklingen, og den må understøtte tidsskriftenes og publikums behov, sier Wisted.

MBLs innspill til Finanskomiteens høring om Revidert nasjonalbudsjett i mai.

Pressemeldingen fra Finansdepartementet

Lenke til forskriften