MBL til finanskomiteen: Vi trenger en mer dynamisk løsning for momsfritak

Publisert

-Vi ber Stortinget legge til rette for en dynamisk mva løsning slik at den underbygger både bransjens og publikums behov, sier MBLs adm dir Randi S. Øgrey i en kommentar til MBLs ferske høringssvar til Stortingets finanskomite.

Høringssvaret

I regjeringsforslaget til momsfritaket ekskluderes «dynamiske elektroniske publikasjonar som vert endra fortløpande», noe MBL anser som lite fremtidsrettet. Det samme gjelder kravene om utgivelsesplan og nummerering. "Digital publisering er dynamisk i sitt vesen, og forholder seg verken til utgivelsesplan (annet enn kontinuerlig oppdatering) eller nummerering, heter det i MBLs høringssvar til Stortingets finanskomite samtidig som man henviser til løsningen som er valgt i Sverige.

MBL fremhever videre:

Mediebransjen har i mange år vært preget av digitalisering. Dette gir store muligheter, men også krevende utfordringer. Gode og plattformnøytrale rammebetingelser er en forutsetning for at norske medier skal kunne konkurrere, og levere godt innhold som bygger norsk språk og kultur. 

I tillegg til å be om en fremtidsrettet avgrensning for elektroniske tidskrift legger MBL til:

For å støtte opp under nyhetsformidling, samfunnsdebatt, norsk språk og kultur bør derfor all digital journalistikk under lov om redaksjonell fridom i media ha mva-fritak

Kulturministeren ønsker å rydde opp i forskriften

Trine Skei Grande kan ikke love å få justeringen på plass, men sier til Medier24 at hun ønsker å få det til: – Jeg tror det er mange av de innspillene vi har fått de siste dagene viser at vi må gjøre en jobb på dette, sier Grande