Mediebedriftenes Landsforening

Innhold

Mediepolitikk, faktasjekk og pressetreff i Arendal

(Foto: Arendalsuka/Fvn/Medier24/Sp/Sunnhordland/NJ/Agderposten/NTB scanpix)

Medieorganisasjonene har fire arrangementer under Arendalsuka. To aktuelle mediepolitiske debatter, ett pressetreff med direkte podcast og et lynkurs i faktasjekk for ungdom.

Allerede tirsdag kl 13.45 fyrer medieorganisasjonene løs med debatten "mediestøttemeldingen vedtatt - og hva nå?" med et godt toppet panel: Kulturminister Trine Skei Grande, mediepolitisk talsperson i Senterpartiet Åslaug Sem Jacobsen, NJ-leder Hege Iren Frantzen og sjefredaktør Bjørn Kristoffer Bore i Vårt Land. Debattleder er NRKs Ragna Nordenborg. NRK P2 sender debatten i opptak fredag kl 13.

Tirsdag kveld kl 20 er det pressetreff med direkte podcast: Politisk redaktør Vidar udjus og kulturredaktør Karen Kristine Blåhestad - Udjus & Blågis fra Færdrelandsvennen - kjører podcast direkte med gjester på pub, i "Bankgården". Lydopptak blir publisert i etterkant.

Onsdag 14. august kl 13.45 i DN-teltet er det duket for nok en viktig mediedebatt:

«Hvem kan vi stole på i valgkampen?» Her innleder redaktør i Faktisk.no Kristoffer Egeberg, om nettroll, løgnfabrikker og andre utfordringer som redaksjoner og publikum nå sliter med.

Har redaktørstyrte medier selv et ansvar fordi vi har brukt virkemidler av typen «Du vil ikke tro det-titler»? Og – må vi avskaffe satiren som sjanger?

Tema er også de tematiske og geografiske hvite flekkene i samfunnet, som følger av redusert redaksjonell kraft på mange områder.

Debattpanelet består av Peder Sjo Slettebø (H), ordfører i Kvinnherad; Katrine Lia, redaktør i Agderposten og Espen Teigen, journalist i Nettavisen og tidligere rådgiver for Sylvi Listhaug.

Debattleder er Elin Ludvigsen, TV2

Fredag 16. august kl 12.00 er det lynkurs for ungdom i Arendal bibliotek: (FULLTEGNET)

«Hva må du kunne for å gjennomskue falske nyheter?»

Ved Veslemøy Rysstad, Mediekompasset/MBL og faktasjekker Mina Liavik Karlsen journalist fra redaksjonen i Faktisk.no