Slik vil MBL og LLA sørge for at avisdistribusjon opprettholdes

Publisert

Fra venstre: MLBs adm dir Randi S. Øgrey og fagsjef næringspolitikk Bjørn Wisted står sammen med LLAs generalsekretær Rune Hetland bak høringsuttalelsen til Samferdselsdepartemenet.

Samferdselsdepartementet har gjennom høring nå fått en mer detaljert beskrivelse av forslaget fra MBL og LLA om avisdistribusjon etter at Posten fra 1.7.2020 skal omdele på færre ukedager. Forslaget viser til at 'motprogrammering' og bruk av Posten på Postens omdelingsdager gjør at avisdistribusjonen vil nå ut til abonnentene som i dag.

HØRINGSUTTALELSEN

Når Posten endrer omdelingsfrekvens til 2,5 dager/uke fra 1. juli 2020 vil motprogrammeringsforslaget fra MBL og LLA bety at kompensasjonstiltaket går de motsatte dagene. Slik utnyttes ressursene optimalt til beste for mediehusene og abonnentene.

Høringsuttalelsen er et svar på Stortingets merknad da man nylig vedtok endring av postloven, der det blant annet heter at "… departementet bør gis fleksibilitet til å kunne vurdere andre løsninger for hvordan distribusjonen foregår enn forslaget om avisomdeling tirsdag, torsdag og lørdag, slik det fremkommer av lovforslaget. Dette flertallet vil understreke at en slik vurdering kan gjøres av regjeringen dersom Mediebedriftenes Landsforening og Landslaget for lokalaviser i felleskap presenterer en alternativ løsning innenfor de økonomiske rammene som fremgår av forslaget. Et slikt forslag må også kunne realiseres innenfor de tidslinjene som legges til grunn i forslaget."