Medieundervisning gjennom hele skoleåret

MBL har gjennom Mediekompasset giret opp satsingen med digitale læringsressurser i forhold til skolene – og på vegne av hele mediebransjen, sier MBLs adm. dir. Randi S. Øgrey.

Unge trenger kompetanse og veiledning for ikke å gå seg vill i medielandskapet, skrev Medietilsynets Mari Velsand i en god kommentar sist uke. Neste uke inviterer vi alle skolene til å være med under nasjonal avisuke til høsten. Her svarer mediebransjen opp mye av det Mari Velsand etterspør.

Avisuken er en stor nasjonal dugnad som 128 mediehus står bak sammen med Mediekompasset/MBL og det er 24 året uka arrangeres.

-Vi vet at unge mennesker henter informasjon via sosiale medier og vi vet at de henter det via klasseromsundervisningen. Derfor har MBL gjennom Mediekompasset også giret opp satsingen med digitale læringsressurser i forhold til skolene – og på vegne av hele mediebransjen, sier MBLs adm. dir. Randi S. Øgrey.

Mediekompasset stiller med omfattende digitale ressurser som skolene kan benytte gratis gjennom hele skoleløpet og skoleåret. I april lanserte vi sammen med TV 2 skole dittvalg2021.no som er en læringsressurs om det man trenger å vite om valget og hvordan Norge styres. I forbindelse fagfornyelsen i fjor høst lanserte vi avistegning.no.  I tillegg har vi medielabben.no som gjennom videoer, fagtekster, oppgaver og lærerveiledninger forteller om journalistikk, journalistiske spilleregler, medier i utvikling og presse-og ytringsfrihet, og vi har skoleaviser.no for alle som vil jobbe med skoleavis og øve seg på journalistisk metode. Alt undervisningsmateriellet,  enten det er arbeidshefter, digitale verktøy eller videofortellinger fra Mediekompasset er gratis og tilpasset skolens kompetanseplaner.

Prosjektleder for Mediekompasset er Veslemøy Rysstad, vr@mediebedriftene.no