Nasjonal avisuke: Rekordmange elever får tilgang til avisenes nettutgaver

Prosjektleder for nasjonal avisuke i regi av Mediekompasset/MBL, Veslemøy Rysstad. Foto: Caroline Roka.

Når nasjonal avisuke starter mandag 1. november, vil flertallet av skolene få tilgang til lokalavisene både på nett og i papirutgave.

-Det er ekstra gledelig at så mange som 80 aviser åpner tilgangen til digital journalistikk for dagens visuelle generasjon. I tillegg bestiller de fleste skolene også papiraviser og har muligheten for å jobbe med flere flater, sier prosjektleder i Mediekompasset Veslemøy Rysstad.

Nasjonal avisuke er et tilbud til elever på 4., 6. og 9. trinn over hele landet, som vil ha norsk redaksjonelt innhold på timeplanen i en hel uke. Avisuka er et undervisningsopplegg om de redaktørstyrte medienes rolle i samfunnet som skal stimulere til engasjerte og kritiske mediebrukere. I år deltar 126 aviser, og 743 skoler er med på nasjonal avisuke.

Mediekompasset er et løpende tilbud til skolene på vegne av norsk presse og i regi av Mediebedriftenes Landsforening. Under avisuka får elevene både arbeidshefter og ferske aviser. Opplegget er en stor dugnad mellom norske lokalaviser og noen spesialaviser som bla Framtida Junior og lettlestavisen Klar Tale som byr på nettilgang og papiravis.

Mediekompasset har flere omfattende digitale tilbud som er åpent tilgjengelig for skolene gjennom året: medielabben.no, avistegning.no, skoleaviser.no i tillegg til opplegget dittvalg2021.no.

Nasjonal avisuke foregår alltid i uke 44 og gjennomføres i høst for 24. gang.

Kopinor bidrar med støtte til årets avisuke.