Victoria Svanberg er ny president for News Media Europe

Nyhet, Mediepolitikk, Medlemskap og fordeler

Publisert

-Nå er det fint å ha den profesjonelle administrasjonen i NME og at bransjen står samlet om spørsmålene som lovreguleres i Brussel blant annet når det gjelder den digitale annonseøkonomien, sier nyvalgt president i News Media Europe Victoria Svanberg til høyre. Her sammen med MBLs adm. dir. Randi S. Øgrey.

Victoria Svanberg, leder for den svenske NWT-konsernet og styreleder for TU – Medier i Sverige, er ny president i News Media Europe (NME). -Det er mange saker av stor viktighet for mediene som skal behandles i Brussel fremover, sier Svanberg.

-Nå er det fint å ha den profesjonelle administrasjonen i NME og at bransjen står samlet om spørsmålene som lovreguleres i Brussel blant annet når det gjelder den digitale annonseøkonomien. Vi må bygge en varig framtid for vår bransje, og samtidig sørge for at redaksjonelle verdier er sikret. Som leder for News Media Europe vil jeg jobbe for å fremme pressefriheten i og utenfor Europa, sier hun.

Svanberg tar over etter Fernando de Yarza, som har ledet foreningen i 6 år.

Styret i NME valgte også Mart Raudsaar (Postimees) og Paloma de Yarza (Heraldo de Aragón) til visepresidenter. Avtroppende visepresident Guy Black vil fungere som NMEs "Media Freedom Ambassadør" fremover.

MBLs Randi S. Øgrey sitter i styret i NME. Foreningen representerer over 2500 små og store europeiske  mediehus.