Skoleaviser.no doblet antallet brukere gjennom året

I tillegg til nettsiden er det ca ​1000 aktive​ ​appbrukere​ på iOS og Android applikasjonen ​Skoleaviser,

Skoleaviser.no som er et gratisverktøy til skolene fra MBLs Mediekompasset har doblet antallet brukere siste året, tross en god økning i 2019. Daglige brukere er nå 1200 (mot 500 i fjor høst).

Skoleaviser.no har blitt brukt over hele landet siste året. Aktiviteten er størst i Oslo-området, med rundt 22% av besøkstallene, men det er stor aktivitet over hele landet. Tjenesten legger vekt på det journalistiske arbeidet med å lage avis, og verktøyet er enkelt å bruke fra både mobil og PC.

Slik fordeler brukerne seg på skoler over hele landet

Siden Skoleaviser.no ble lansert høsten 2017 er det publisert over ​10 941 artikler​. Det er i tillegg ca ​1000 aktive​ ​appbrukere​ på iOS og Android applikasjonen ​Skoleaviser, og ca ​450 pushmeldingmottakere​.

Hittil i år er tallet på besøkende 106 518.

Gjennom Skoleaviser.no legger Mediekompasset (MBL) opp til at skoleelever kan inspirere hverandre og bli inspirert av det andre skoler får til med sine skoleaviser rundt om i landet. Alle skoler som er med får sin egen avis med eget domene. Tjenesten er tilrettelagt og utviklet av det norske utviklerselskapet Innocode.

Les også intervju i Medier24