1,2 millioner til skolesatsing

Nyhet, Mediekompasset

Publisert

Kopinor formidlingsfond tildellte nylig 1,2 millioner til utvikling av ny digitale undervisningsmoduler over to år. MBL og Fagpressen er søkere og prosjektleder er TV2 Skole.

- Denne nye muligheten til å få produsert omfattende digitale læremidler for ungdomsskolen og medieutdanningen i videregående skole er vi svært glade for. Hovedemnene i læringsressursen blir redaktørrollen, utgiveransvar, kildekritikk og journalistisk metode. Samfunnsendringer med henyn til deltakelse og innflytelse og ikke minst journalistens rolle er tema som blir vektlagt spesielt.

Vi ser frem til å samarbeide med TV2 skole om dette. De er utrolig gode på visuell historiefortelling i undervisningssammenheng. Utvikling og produksjon av læringsressursen vil skje i dialog med Nordahl Grieg videregående skole, noe vi opplever som en ytterligere kvalitetssikring, sier prosjektleder Veslemøy Rysstad i Avis i skolen/MBL.
 
 

Undervisiningstilbudet vil bli distribuert gjennom Avis i skolen (MBL) og TV2 Skole når det er ferdigstilt. Søknaden til Kopinor var støttet av Norsk Redaktørforening, Norsk Presseforbund, Landslaget for lokalaviser og Norsk Journalistlag.