Satser stort på stortingsvalget i skolen

Publisert

Avis i skolen (Mediebedriftenes Landsforening) satser stort på digitale undervisningsressurser i forbindelse med høstens stortingsvalg. Med produsenten TV 2 Skole på laget, er det produsert nær tyve videoer, fagtekster og oppgaver på nettsiden www.dittvalg2017.no. Undervisningsoppleggene er tilpasset mellomtrinnet, ungdomstrinnet og videregående skole.

Omfattende gratistilbud

Avis i skolen har lang tradisjon for å tilby undervisningsopplegg i forbindelse med valgene i Norge.

- Denne gangen er alt gratis, digitalt og adskillig mer omfattende enn tidligere. Vi gjør dette på vegne av hele mediebransjen, fordi bransjen ønsker å bidra til at barn og unge forstår det som skjer. Ikke minst er vi opptatt av at barn og ungdom skal få kunnskap om demokrati, ytringsfrihet, kildekritikk og god journalistikk, sier prosjektleder Veslemøy Rysstad i Mediebedriftenes Landsforening/Avis i skolen.

Bidra til meningsdanning 

For å mene noe fornuftig om en aktuell sak, trenger man kunnskap. Gjennom Ditt valg 2017 ønsker Avis i skolen å bidra til at unge skal gjøre seg opp en mening.

- I tillegg håper vi å bidra til at unge blir engasjerte mediebrukere med en god porsjon kritisk sans, sier Rysstad.

Løpende oppdatert

De neste ukene vil Ditt valg 2017 bli løpende oppdatert med ferske videoer fra nyhetsbildet knyttet til årets stortings- og sametingsvalg. Nettstedet vil også inneholde aktuelle saker fra avisenes nettsider. Fagtekstene er tilrettelagt for å fungere som et godt supplement til det politiske stoffet i lokalavisene.

Treffer kompetansemål i flere fag 

Ditt valg 2017 er utviklet for å treffe kompetansemål i samfunnsfag og norsk, men passer også til andre fag. Journalist og lærer Silje Thalberg i TV2 Skole har vært hovedprodusent.

- Ditt valg 2017 egner seg også til tverrfaglig arbeid. Undervisningsoppleggene er forankret i den generelle delen av læreplanen, sier Thalberg.