Mediebedriftenes Landsforening

Innhold

Artikler

Vis filtrering

603 resultater

Type artikkel
Velg område
603 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet Medietilsynet;, kompensasjonsordning; korona;

  Nå kan medier søke om koronakompensasjon

  I dag kl 12 åpner Medietilsynet søknadsportalen for kompensasjonsordningen for medier. Søknadsfristen er torsdag 13. august kl. 14:00.

 2. Nyhet, Arrangementer

  MBLs mini-årskonferanse: Er dette den nye normalen?

  Fredag 4. september er det klart for MBLs mini-årskonferanse på Vega Scene i Oslo. Her følger programmet:

 3. Nyhet, Mediepolitikk

  Understreker behovet for fremtidsrettede virkemidler

  Medietilsynets økonomirapport for 2019 viser at brukerinntektene øker og at digitaliseringen fortsetter for fullt, men at mediehusene i fjor mistet annonseinntekter. Den kraftige digitaliseringen som bransjen gjennomfører var ikke nok til å hindre fall i samlet driftsresultat fra 2018. Det er Google og Facebook som er de viktigste konkurrentene på det digitale annonsemarkedet. De hadde i 2019 50 prosent høyere annonseinntekter enn hele avisbransjen hadde samlet for papir- og digitalutgaver.

 4. Nyhet, Mediepolitikk

  Viktig gjennomslag for avisdistribusjon

  7. juli reduseres Postens omdelingsfrekvens til 2,5 dager per uke, noe som innebærer omfattende endringer for avisomdelingen. – Vi er glad for at departementet klarte å løse den store utfordringen vi oppdaget, slik at de aller fleste abonnentene fortsatt vil få avis hver dag slik Stortinget la til grunn. Nå er det sentralt at det blir en smidig overgang til den nye situasjonen, sier MBLs fagsjef for næringspolitikk Bjørn Wisted.

 5. Nyhet, Arbeidsrett arbeidsmiljøloven; turnus;

  Praktisk kurs i turnusplanlegging og arbeidstid

  MBL har gleden av å invitere til praktisk kurs i turnusplanlegging og arbeidstid tirsdag 8. september 2020 på Thon Hotel Opera i Oslo.

 6. Nyhet, Mediepolitikk, Journalistikk

  Dybdejournalistikken har nullmoms fra i dag

  -Dette er et etterlengtet og viktig gjennomslag som vi i bransjen har jobbet sammen for, sier adm. dir. Randi S. Øgrey. Momsfritaket utvides slik at det også vil omfatte digital dybdejournalistikk, definert som "dyptgående journalistisk produksjon og publisering" av nyheter og aktualitetsstoff fra et "avgrenset samfunnsområde" fra 1. juli.

 7. Nyhet

  Kan få støtte for å ta permitterte tilbake i jobb

  Arbeidsgivere som tar permitterte ansatte tilbake i jobb kan søke tilskudd for å få dekket lønnskostnader for juli og august. Tilskuddssøknadene leveres på lonnstilskudd.no fra oktober.

 8. Nyhet, Mediepolitikk

  Demokratiet trenger mediemangfold

  "Kulturdepartementet la nylig frem Lov om økonomisk støtte til mediene (mediestøtteloven), som er oppfølging av mediestøttemeldingen som kom i fjor. Lovforslaget inneholder en rekke gode forslag som vil skape større forutsigbarhet, men nå trenger vi ambisiøse tiltak som kan sikre mediemangfoldet fremover", skriver i adm. dir. Randi S. Øgrey i et innlegg i Medier24.

 9. Nyhet, Mediepolitikk

  Presseorganisasjonene foreslår justeringer i kompensasjonsordningen

  -Krisen har tydeliggjort nøkkelrollen redaktørstyrte, journalistiske medier har, også for tilliten samfunnet er avhengig av. Vi er glad for at myndighetene anerkjenner dette og tilrettelegger en kompensasjonsordning til mediene. Men ordningen treffer bare ca 1/3 av mediehusene og kompenserer bare for 1/5 av tapene. Derfor foreslår presseorganisasjonene flere justeringer som vil bidra til å gjøre ordningen mer treffsikker og bidra til mediemangfold landet rundt, sier adm. dir. Randi S. Øgrey i MBL.

 10. Nyhet, Journalistikk

  Ny utgave av Mediehistorisk tidsskrift kan leses her

  Hva er den norske TV-aksjonens historie? Hvilke debatter og konflikter utspilte seg da den ble til? Er en digital kopi det samme som «medieoriginalen», og hvis ikke, hvorfor ikke? Hvilken betydning får det for mediehistoriens filologi? Det er blant spørsmålene som blir stilt i det siste nummeret av Mediehistorisk tidsskrift.