Artikler

Vis filtrering

390 resultater

Type artikkel
Velg område
390 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Forslaget fra skatteutvalgets flertall om å fjerne mva-fritaket – vil få store negative konsekvenser for mediemangfoldet

  Denne advarselen var en gjenganger under et seminar i regi av NHH og SNF i samarbeid med BA-HR, som en del av forskningsprosjektet «Media competition and media policy». Fra mediebransjen innledet både TV 2-sjef Olav Sandnes, Klassekampens ansvarlige redaktør Mari Skurdal, konsernredaktør i Schibsted Norge Einar Hålien og ansvarlig redaktør i Vårt Land Bjørn Kristoffer Bore.

 2. Møte i finansdepartementet

  TV2-sjef Olav Sandnes, Amedia-sjef Anders Opdahl og MBLs Randi S. Øgrey var i møte med statssekretær Erlend Grimstad (SP) i Finansdepartementet sist fredag. Temaet var den overraskende fjerningen av momsfritaket for elektroniske nyhetstjenester som ikke anses som aviser i årets statsbudsjett.

 3. Frokostmøte: Ytringsfrihet i arbeidslivet?

  Ytringsfrihetskommisjonen har lagt fram sin rapport – og konkluderer med at ytringsfriheten i arbeidslivet ofte svikter. Har kommisjonen rett – og hvor ille står det til? Tar myndighetene og partene i arbeidslivet ansvar for å sikre arbeidstakeres ytringsfrihet? Og hvordan står det til med ytringsfriheten i mediebransjen? Fredag 3. februar er det klart for debatt rundt spørsmålene i Pressens hus.

 4. Ytringsfrihetskommisjonen viser behovet for en styrket mediepolitikk

  -Ytringsfrihetskommisjonen har levert et solid arbeid og vi stiller oss bak kommisjonens hovedkonklusjon om at ytringsfriheten står sterkt i Norge. Utredningen er i noen grad er preget av et øyeblikksbilde. Dette gjelder særskilt medieøkonomien, men også den teknologiske og geopolitiske utviklingen. Samlet sett øker dette vår demokratiske sårbarhet og dermed behovet for å sikre den demokratiske beredskapen og ytringsfrihetens stilling. Dette må regjeringen legge til grunn i oppfølgingen, sier Randi S. Øgrey, adm. dir. i Mediebedriftenes Landsforening.

 5. Ferske høringer fra MBL

  MBL har nylig levert høringsuttalelse til Kulturdepartementet om gjennomføring av endringsdirektivet til AMT-direktivet mv. og høringsnotat til Stortingets Transport- og kommunikasjonskomite om endring i Postloven.

 6. MBL advarer mot Skatteutvalgets forslag om å fjerne mva-fritaket – vil få store konsekvenser for mediemangfoldet

  - Forslaget om å fjerne mva-fritaket for mediene er et svært uklokt forslag som bryter med en lang tradisjon i Norge, hvor avisene har hatt fritak så lenge vi har hatt moms, og før det omsetningsavgift, nettopp for å sikre medienes viktige samfunnsrolle, sier MBLs adm. dir. Randi S. Øgrey i en kommentar til det regjeringsoppnevnte skatteutvalgets ferske rapport.