Artikler

Vis filtrering

380 resultater

Type artikkel
Velg område
380 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. En samlet bransje: momsfritaket for elektroniske nyhetstjenester må bestå

  «Forslaget om å fjerne momsfritak for elektroniske nyhetstjenester innebærer svekkelse av medienes innovasjonskraft. Vår mulighet til å være relevante for yngre, og etter hvert alle, mediebrukere svekkes tilsvarende», sa MBLs styreleder Pål Nedregotten under budsjetthøringen i Stortingets familie- og kulturkomité tirsdag. Det samme fremholdt alle presseorganisasjonene til en engasjert komité, som stilte en rekke spørsmål om saken.

 2. Stortingspolitikere og mediebransje om kuttene i statsbudsjettet

  Medieministeren innrømmet at fjerning av mva-fritaket for digitale nyhetstjenester kom brått på. Høyres Tage Pettersen karakteriserte styringssignalene for produksjonsstøtten som så vage at det nærmer seg demokratisk vingeklipping. Verken opposisjon eller mediebransje var enige i regjeringens prioritering av mediene i statsbudsjettet som ble fremlagt sist uke. På dagens mediepolitiske debatt på Pressens hus ble til tider ordskiftet friskt.

 3. Personvernkommisjonen: Vil ansvarliggjøre tech-gigantene

  - Kommisjonen løfter viktige debatter som kan styrke folks digitale personvern. Vi deler kommisjonens bekymring rundt den betydelige innsamlingen og deling av folks personopplysninger til potensielt tusenvis av selskaper som skjer hver eneste dag. Derfor må tech-gigantene ansvarliggjøres for å sikre folks digitale personvern, gjennom sterkere håndheving av regelverket og målretta tiltak, sier Randi S. Øgrey, administrerende direktør i MBL.

 4. Bryt opp monopolene og skap valgfrihet og mangfold i fibernettene

  –Vi er mange engasjerte aktører som nå har samlet oss til kamp for å løse opp utdaterte strukturer og monopolisering i fibernettet. Norge kan bedre enn dette, og vi må bruke denne muligheten for å legge til rette for innovasjon i digitale tjenester, lage forbrukervennlige løsninger og å sikre plassen for norsk innhold så vi sikrer mediemangfoldet, sa MBLs adm. dir. da hun innledet til arrangementet: "Fanget i fibernettet. Hvordan sikre valgfrihet for forbrukerne?" under Arendalsuka.