Artikler

Vis filtrering

1478 resultater

Type artikkel
Velg område
1478 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Presseorganisasjonenes syv innspill til ekstremismekommisjonens rapport

  Ingen demokratiske samfunn kan sikre seg helt og holdent mot terroranslag og ekstremisme. Det påpeker både ekstremismekommisjonen og Norsk Presseforbund, Mediebedriftenes Landsforening og Norsk Journalistlag. Samtidig fremhever presseorganisasjonene at all søken etter nye tiltak for å forebygge og avdekke radikalisering og ekstremisme, må sees i sammenheng og veies opp mot med andre demokratiske verdier: Jo mer inngripende et tiltak er, jo strengere krav må det stilles til begrunnelsen og den sannsynlige effekten av tiltaket.

 2. Årets avistegner er Fredrik Skavlan

  Fredrik Skavlan vinner prisen for Årets avistegning med tegningen «Håndbok for politisk ledelse», publisert i Aftenposten. Juryen gir også hederlig omtale til tegninger fra Morten Mørland og Christian Bloom.

 3. Norske medieledere om KI: Et revolusjonerende skifte

  9 av 10 norske medieledere mener at generativ kunstig intelligens markerer et revolusjonerende skifte i produksjon og konsum av nyheter og informasjon. - Undersøkelsen bekrefter at gjennombruddet for kunstig intelligens utfordrer den offentlige samtalen og redaktørstyrte mediers rolle på helt nye måter. Samtidig viser den at det også er en stor mulighet for mediene og illustrerer at redaktørstyrte medier bare blir viktigere. Både mediene og myndighetene må bidra til at vi kan motvirke skyggesidene, men også gripe mulighetene, sier Randi S. Øgrey adm. dir. i MBL.

 4. Her er nye MBLs hovedstyre

  Både styreleder Siv Juvik Tveitnes og nestleder Per Magne Tveiten er begge gjenvalgt etter dagens årsmøte i Mediebedriftenes Landsforening. I tillegg er flere nye representanter fra både konsern og frittstående mediehus valgt inn i hovedstyret.

 5. Ny president i WAN-IFRA

  Ladina Hemigartner er nyvalgt president i WAN-IFRA etter spanske Fernando de Yarza Lopez-Madrazo. Heimgartner ble valgt i dag på verdenskongressen i København og hun er til daglig CEO i Ringier Media Schwitzerland.