Artikler

Vis filtrering

95 resultater

Type artikkel
Velg område
95 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Fortsatt høyt nyhetskonsum tross nedgang for avisene

  79 prosent av den norske befolkningen over 12 år leser minst én avis enten digitalt eller på papir daglig, sammenlignet med 83 prosent ved toppåret 2021. -8 av 10 nordmenn bruker daglig innhold fra norske aviser på papir eller nett. Dette viser hvor viktig mediehusene er for å holde nordmenn oppdatert og informert, sier adm. dir., i MBL, Randi S. Øgrey.

 2. Revolusjonen AI: Hvordan skal medieselskaper håndtere og besvare den?

  - Hva AI-gjennombruddet kommer til å bety for mediebransjen av utfordringer, problemer og ikke minst muligheter vet vi foreløpig lite om. Men vi vet at ting for tiden går veldig fort og at vi må forberede oss på en fremtid vi ikke kjenner. Uttrykket “veien blir til mens vi går” har sjelden vært mer passende, sier sier MBLs fagsjef Geir E. Engen i en kommentar til MBLs ferske rapport om AI.

 3. Lokalavisene står for den største digitale veksten

  Lokalavisene fortsetter den digitale utviklingen og øker det heldigitale opplaget med 17,8 prosent. Samtidig avtar veksten for de nasjonale mediehusene som i lang tid har vært i det digitale førersetet. - De nasjonale mediehusene har lenge vært i verdenstoppen når det gjelder digital transformasjon, både i journalistikken og i utviklingen av gode digitale abonnementsløsninger. Nå ser vi samme positive utvikling hos lokalavisene som digitaliserer for fullt, det er gledelig, sier Randi S. Øgrey, adm.dir. i MBL. Totalopplaget for norske aviser går likevel tilbake med 0,5 prosent fra andre halvår 2021 til andre halvår 2022, for sammenlignbare titler. Det gir en negativ opplagsutvikling for første gang siden 2016.

 4. Flere leser nyheter på mobilen

  Mobiltelefonen er den digitale driveren for norske nettaviser. 72 prosent av besøkene til norske mediehus skjer nå via mobilen. TV 2 og Dagbladet har størst digital vekst i fjerde kvartal 2022, sammenlignet med samme periode året før. Aftenposten er landets største papiravis og VG er fortsatt landets største mediehus. -Lesertallene bekrefter den solide og viktige posisjonen norsk journalistikk har i befolkningen. Bruken av norske medier er fortsatt høy, og viser at nordmenn er opptatt av å holde seg oppdatert i et skiftende verdensbilde og en usikker økonomisk situasjon, sier Randi S. Øgrey adm.dir. i MBL.

 5. Medietall.no – Fem smarte tips til deg som vil vite mer om utviklingen til norske mediehus

  Er du ny bruker av medietall.no eller ønsker du å få mer ut av rapportene? Den offisielle oversikten over mediehusenes digitale flater og papirutgaver har siden 2021 vært samlet på medietall.no, bransjens egen portal for dokumentasjon til markedet. Her gir innsikts- og analyseansvarlig i MBL, Bente Håvimb, deg 5 tips som gjør det enklere å finne det du leter etter og å presentere innsikt for andre på en lettfattelig måte.