-
Annonsesvikten verre enn under finanskrisen
Medieinvesteringene faller med 18 % i andre kvartal 2020 og nær 1 milliard kroner mindre enn i samme kvartal i fjor. - Dette er et enestående tap i IRMs målinger av medieinvesteringer i Norge, sier IRM-sjef Madeleine Thor i en kommentar til den ferske kvartalsrapporten fra IRM.
-
Lønnsoppgjøret 2020: Enighet i frontfaget
På overtid 21. august kom Norsk Industri og Fellesforbundet til enighet i frontfaget i årets lønnsoppgjør.
-
Ny analytiker i MBL
I september starter Joakim Vadset Berggren som analytiker i avdeling for digital utvikling i Mediebedriftenes Landsforening.
-
Dybdejournalistikken har nullmoms fra i dag
-Dette er et etterlengtet og viktig gjennomslag som vi i bransjen har jobbet sammen for, sier adm. dir. Randi S. Øgrey. Momsfritaket utvides slik at det også vil omfatte digital dybdejournalistikk, definert som "dyptgående journalistisk produksjon og publisering" av nyheter og aktualitetsstoff fra et "avgrenset samfunnsområde" fra 1. juli.
-
Ny utgave av Mediehistorisk tidsskrift kan leses her
Hva er den norske TV-aksjonens historie? Hvilke debatter og konflikter utspilte seg da den ble til? Er en digital kopi det samme som «medieoriginalen», og hvis ikke, hvorfor ikke? Hvilken betydning får det for mediehistoriens filologi? Det er blant spørsmålene som blir stilt i det siste nummeret av Mediehistorisk tidsskrift.
-
Disse kan bli Årets Mediehus
De siste nominasjonene til Årets Mediepriser er endelig klare. Budstikka, Aftenposten, TV2 og NRK er alle nominert til Årets Mediehus. Hvem som vinner den gjeve tittelen avsløres fredag 4. september på Den store prisfesten. Se alle nominasjoner her.
-
Innspill til revidert nasjonalbudsjett 2020 fra en samlet mediebransje
Finanskomiteen har ikke hatt fysisk høringsrunde om revidert nasjonalbudsjett, men en samlet mediebransje står bak felles høringsnotat. Her redegjøres for behovet for et treffsikkert og tilstrekkelig krisetiltak for mediene og viser også til at forslaget burde vært behandlet som et koronatiltak og ikke som en del av revidert nasjonalbudsjett.
-
Lite treffsikker mediepakke
Det er bra at regjeringen bevilger 300 millioner i en koronatiltakspakke til mediene. Men pakken er lite treffsikker og gjør at medier med betydelige annonsetap ikke får kompensasjon. Journalistikken blir taperen, og vårt anslag er at kun 37 prosent av mediehusene (aviser) får støtte. -Vårt forslag om en kompensasjon for tapte annonseinntekter, ikke fall i omsetning, ville ivaretatt helheten og gitt større forutsigbarhet, sier adm.dir i MBL Randi S. Øgrey.
-
Kulturkomiteen støtter regjeringens forslag om å stoppe utenlandsk spillreklame på TV
Politikerne i Familie- og kulturkomiteen, unntatt Frp, samlet seg om å støtte regjeringens forslag til endringer i kringkastingsloven sist torsdag.
-
Britisk kulturminister: Kjøp en avis og hjelp den frie presse!
Gjennom en kronikk i The Times oppfordrer den engelske kulturministeren Oliver Dowden publikum til å kjøpe aviser som gir pålitelig og nøyaktig informasjon under koronavirusutbruddet: